DESPRE


“Compresoarele brc au fost concepute special pentru comprimarea cng-ului pentru a oferi tot ce este mai bun in termeni de siguranta, eficienta, fiabilitate si mentenanta facila. Compresoarele brc pot satisface orice nevoie a clientilor, multumita unei game mari de aranjamente si solutii personalizate”

COMPANIA

BRC GAS EQUIPMENT, companie italiana nascuta in anii 70, este lider mondial in fabricarea si comercializarea componentelor si sistemelor GPL si CNG. O retea vasta in mai mult de 70 de tari cu ramuri pe piete strategice si o forta de munca de 1500 unitati a facut posibila realizarea in 2009 a unei cifre de afaceri de peste 270 milioane de euro.

Incepand dintr-o pozitie puternica in conversia cu gaz in aftermarket, avand o productie de aproximativ 800.000 kituri annual, pe parcursul anilor, BRC Gas Equipment si-a extins oferta, indreptandu-si privirea catre segmentul OEM, dezvoltandu-si  astfel conversia cu gaz in numele principalilor fabricanti auto (incepand de la proiect pana la conversie). Chevrolet, Citroen, Ford, Great Wall, Honda, Hyundai, Jaguar, Kia, Mitsubishi, Peugeot, Piaggio, Subaru, Suzuki, Volvo sunt cativa dintre principalii clienti.

2005: Debutul BRC in lumea compresoarelor CNG

In 2005, multumita intuitiei managementului BRC Gas Equipment, se naste ideea, avand scopul de a extinde oferta si diversitatea productiei, ramanand totodata in acelasi sector de afaceri.

Sub marca BRC Compressors, in 2005 incep sa fie vandute primele unitati, proiectate si fabricate integral la sediul BRC din Cherasco. Produsul a avut un succes imediat datorita standardelor inalte de calitatea si performanta. Sistemele de compresie ofera ce este mai bun in termeni de siguranta, eficienta, fiabilitate si mentenanta usoara. Asigura un nivel mic de zgomot, costuri mici de operare si dimensiuni reduse. Produsele BRC Compressors si-au intarit rapid prezenta in cele mai importante piete ale lumii. Multumita caracteristicilor acestora, utilizatorii din domeniu le-au recunoscut ca si produs de referinta al sectorului CNG.

In 2009, firma canadiana FuelMaker este achizitionata pentru a extinde in continuare linia produselor BRC, incepand astfel productia compresoarelor CNG pentru uz casnic si industrial. Cherasco (Cuneo) devine centrul de productie si cel operativ , in acelasi timp nascandu-se o noua marca: BRC FuelMaker.

In 2012 este cumparat de la Dresser Wayne (subsidiara a General Electric) CUBOGAS,  divizie a companiei specializata in productia si distributia compresoarelor si a statiilor de alimentare.